Seitsemän teemaa- valitse omasi!

Edunvalvonnan ytimessä – kysy puheenjohtajilta

Olli Luukkainen, Päivi Koppanen ja Jouko Karhunen

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, OAJ:n Ammatillisten Opettajien OAO:n puheenjohtaja Päivi Koppanen ja Ammatilliset opettajat AO:n puheenjohtaja Jouko Karhunen ovat käytettävissänne ja vastaavat kysymyksiinne.

 

Globe Ope – kokemuksia muista maista

Sinikka Holma, Eila-Marjatta Rahunen, Hannele Tyrväinen ja Qin Xiao, JAMK

Opetustyö on kansainvälistynyt vauhdilla ja työtehtävät maailmalla tulevat lisääntymään. Olemme koulutuksen kehittämisen edelläkävijöitä ja haluamme avata ikkunoita tulevaisuuteen sekä eri ilmansuuntiin. Tule työpajaan ihmettelemään, kyselemään ja kuulemaan tarinoita muista maista – missä globeope liikkuu.

 

Opettajuus muutoksessa – osaaminen kunnossa

Anneli Muuronen ja Seija Mäkinen, JAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Opettaja ryhmässä työskentelevänä moniosaajana? Toimintaympäristön ja opiskelijoiden muuttuessa opettajalta odotetaan uudenlaista osaamista. Työpajassa käsitellään keskustellen sekä toiminnallisen harjoituksen avulla opettajan työn muutoksia, niiden aiheuttamia tunteita sekä muutosten aiheuttamaa vaikutusta opettajan omaan työhön ja hyvinvointiin.

 

Robotit, VR, AI ja IoT – mitä ihmettä?

Jonna Salmijärvi, JAMK

Robotit jyrää meitin. Tekoälyn algoritmit tietävät meistä kaiken. Lamppu soittaa mielimusaa. Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Tapaa oikea, ilmielävä robotti ja yritä viritellä keskustelua. Työpajassa saat kenties vastauksia tässä hetkessä esitettyihin kysymyksiin. Voit myös esittää myös uusia avauksia teemaan.

 

Koulutusta uudistettiin – mitä siitä seurasi?

Jani-Petteri Ollikainen, Jyväskylän yliopisto

Vuosina 1999-2001 toteutetussa ammatillisen koulutuksen uudistuksessa pidennettiin tutkintoja kaksivuotisista kolmevuotisiksi, lisättiin koulutuksen työelämälähtöisyyttä ja tehtiin tutkinnoista yleisen jatko-opintokelpoisuuden antavia. Tarkastelemme luonnollisen koeasetelman avulla uudistuksen vaikutuksia työmarkkina- ja koulutustulemiin.

 

Parasta osaamista: Rohkeasti uudistumaan – uuden lain mahdollisuudet

Sami Ahonen ja Kaisa Lassila, Gradia

Rohkeasti uudistumaan – uuden lain mahdollisuudet: Uusi ammatillinen koulutus mahdollistaa opiskelijan henkilökohtaiset opintopolut ja osaamisen hankkimiseen monin tavoin (HOKS) sekä uudistaa opettajan työtä ja toimintatapoja. Työpajassa keskustellaan mm. oppimisesta, opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamistarpeista ja työvälineistä uudessa toimintaympäristössä.

 

Tunti pihalla – haukataan happea

Matkailualan Hurma NY

Ohjelmassa pelejä ja leikkejä, jotka vaativat nokkeluutta, tietotaitoa ja heittäytymiskykyä. Sään mukainen vaatetus. Ohjelman suunnitellusta ja toteutuksesta vastaa Matkailualan Hurma NY: Marja, Eemeli ja Teea. Hurma NY on matkailualan opiskelijoiden perustama NY-yritys joka järjestää pääasiassa erilaisille asiakasryhmille aktiviteetteja toiveiden mukaan.